cpc24-natasja

Van hardlopen tot wandelen, Natasja’s nieuwe avontuur: City Pier Night Walk

De NN CPC Loop Den Haag wordt ieder jaar weer gezien als een traditie voor velen. De verschillende afstanden maken het voor iedereen mogelijk om deel te nemen. De City Pier Night Walk is een onderdeel van dit loopevenement. We spraken Natasja ten Kate over haar ervaringen met de NN CPC Loop Den Haag en haar deelname aan de City Pier Night Walk op 8 maart 2024.

Natasja heeft al jaren ervaring met de NN CPC Loop Den Haag: “Als klein meisje nam mijn vader mij mee om de CPC te lopen, dit was 1,5 km. Hij liep mee als opwarmronde.” vertelt ze. Het begon al op een jonge leeftijd, later deed ze meerdere keren mee aan de 5 KM Loop, waarna ze bij de 40e editie de grote uitdaging aan is gegaan door samen met haar beste vriendin Natasja, ook wel grote Tas genoemd, de 10 KM Loop te lopen. De uitdaging waar ze samen voor stonden was gigantisch: “Als ik eraan terugdenk, ik ben zo trots op die prestatie.”

Ongeveer drie jaar geleden is Natasja haar vader overleden: “Mijn vader die was mijn grote supporter, hij hield alle spullen vast en stond bij de finish. De CPC heeft een directe connectie met hem, dat maakt het heel persoonlijk”. De mooie herinneringen aan de NN CPC Loop Den Haag zijn altijd gebleven ondanks het overlijden van haar vader. “De ervaring, gezelligheid, het groepsgebeuren onderling, plezier, publiek en alle verwonderingen onderweg: die energie! Ik krijg er kippenvel van,” vertelt ze. Op de vraag wat dit evenement zo uniek maakt, kwam dan ook al snel een antwoord: “Eigen stad, ik woon in Den Haag, daarnaast is het ook de gedachte aan vader en natuurlijk de sfeer want die is geweldig.”

“Het mooiste vind ik het groepsgevoel, dat je met z’n allen in het startvak staat, klaar voor een uitdaging.” Natasja is door een blessure niet meer in staat om mee te lopen tijdens de NN CPC Loop Den Haag, ze heeft nu een nieuwe uitdaging voor ogen: de City Pier Night Walk! “Hardlopen kan ik niet meer, wandelen wel. Ben heel bij dat ik op deze manier toch mee kan doen aan de CPC omdat ik daar zulke goede ervaringen mee heb.”.

Het is voor Natasja een nieuw avontuur om mee te doen aan een wandelevenement. Desondanks heeft ze er al heel erg veel zin in: “Je hebt niet de mensen die je aanmoedigen maar wel de sfeer, muziek en alles samen doen.”. De voorbereidingen zijn al getroffen: “Iedere woensdag loop ik met mijn wandelclubje tussen de 8 en 10 km.” De liefde voor het wandelen heeft ze inmiddels helemaal gevonden. Het wandelen helpt haar om sportief bezig te blijven terwijl het wel een haalbaar doel is: “Het wandelen is iets wat ik laatste tijd weer veel doe en echt leuk vind. Dat ik kan wandelen, dat mijn lijf dat wel kan, dat maakt het leuk.”

Als advies aan mensen die nog twijfelen om mee te doen aan de NN CPC Loop Den Haag of de City Pier Night Walk, heeft Natasja een kort antwoord: “Gewoon doen! Dat zou ik zeggen. Het is een uniek evenement, zo sfeervol, zo leuk. Ja als je twijfelt, gewoon doen!.” Over haar doelen op 8 maart is ze dan ook duidelijk: “Gewoon veel plezier hebben en me laten verwonderen wat er om me heen gebeurt.” Natasja loopt mee, jij ook?

City Pier Night Walk
De zesde editie van dit mooie wandelevenement vindt dit jaar plaats op vrijdag 8 maart. Er is keuze tussen een route van ongeveer 8 km of 12 km. Kortom een avond die je niet wilt missen! Naast het wandelen is het ook mogelijk om hard te lopen bij de NN CPC Loop Den Haag. Het programma op zondag 10 maart bestaat uit:

  • NN Halve Marathon
  • 10 KM loop
  • 5 KM loop
  • gro-up Jeugdloop 2,5 KM
  • gro-up Jeugdloop 1 KM
  • Business Runs
  • NN CPC4ALL
  • City Pier Night Walk (vrijdagavond 8 maart)

Meer informatie? Bekijk de website www.citypiernightwalk.nl of www.cpcloopdenhaag.nl

Deel dit bericht

Meer nieuws